
Ingridientai
- Druskos – 3 arbatiniai šaukšteliai
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Sviesto – 200g
- Vištienos sultinio – 300ml
- Čiobrelių – 1 arbatinis šauktštelis
- Česnako skiltelių – 4vnt.
- Kalakutų (~6kg) – 1vnt.
- Įdaro paukštienai – 250g
Gaminimas
- Kalakutą nuvalome.
- Ištirpiname 100g sviesto.
- Dubenėlyje sumaišome druską, pipirus, smulkintą česnaką, čiobrelius ir užpilame šiltu sviestu.
- Paruoštu prieskonių mišiniu įtriname kalakutą ir bent parą marinuojame.
- Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių.
- Po paros kalakutą prikemšame paruoštu įdaro ir dedame į didelį kepimo indą. Kartu dedame likusį sviestą ir supilame sultinį.
- Kalakutą dedame į orkaitę ir kepame nuo 3,2 valandos iki 4 valandų. Kas 20 minučių kalakutą apšlakstome sultiniu, esančiu kepimo skardoje.
Parašykite komentarą