
Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Grietinės (30%) – 100g
- Alyvuogių aliejaus – 1 šaukštas
- Kvietinių miltų – 500g
- Margarino – 225g
- Kiaušinių – 3vnt.
- Grybų – 500g
- Kvietinių miltų – 3 šaukštai
- Svogūnų – 2vnt.
Gaminimas
- 500g miltų suberiame į didesnį dubenį, sudedame gabaliukais supjaustytą margariną ir rankomis sutriname kartu su miltais taip kad margarinas tolygiai pasiskirstyti.
- Įmušame 2 kiaušinius, sudedame grietinę, įberiame druskos ir gerai visą tešlą išminkome. Jei tešla “kimba” prie rankų, įberkite dar saują miltų.
- Gerai išminkytą tešlą dedame į šaldytuvą 30 minučių (galima dėti į šaldymo kamerą, tačiau tokiu atveju užteks ir 15 min šaldymo).
- Įdarui nuvirtus grybus sumalame ar gerai susmulkiname peiliu.
- Įkaitiname keptuvę su šaukštu aliejaus ir sudedame smulkintus svogūnus, kuriuos kepame apie 4 minutes, kol suminkštėja.
- Tada beriame šaukštą miltų, dar pusę minutės kepame ir nuimame nuo ugnies.
- Iškeptus svogūnus sudedame į dubenį su maltais grybais, beriame pipirų ir išmaišome.
- Išimame iš šaldytuvo tešlą, kurią iškočiojame maždaug 0,5cm storio ir išspaudžiame apvalias formeles kokiu nors indu ar specialiu įrankiu (norimo dydžio – su puodeliu, su nedidele stikline ir pan.).
- Imame po vieną paplotėlį, šaukštu dedame įdaro ir užspaudžiame kraštelį, kad kepant įdaras neišbėgtų. Viršų aptepame plaktu kiaušiniu, kad gražiai pagelstų viršus.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Skardą išklojame kepimo popieriumi, sudedame pyragėlius ir dedame kepti į orkaitę. Kepame apie 20 minučių (jei labai maži pyragėliai, tai kepame iki 15 minučių).
- Pyragėlius su grybais patiekiame tiek šiltus, tiek šaltus.
- Skanaus!
Parašykite komentarą