Virtos pupos, tai vienas populiariausių užkandžių prie alaus. Jas labai lengva paruošti.
Ingridientai
- 500g didelių pupų (džiovintų)
- 3-4 česnako skiltelės
- 1-2 a.š. druskos
- druska ir pipirai
- 2l vandens
Gaminimas
- Pirmiausia, pupas, parą prieš verdant, užmerkiame vandenyje.
- Į puodą pilame 2l vandens ir sudedame išmirkytas pupas. Užvirus vandeniui įberiame 1 a.š. druskos. Verdame apie 1 valandą, vis paragaudami, ar pupos dar kietos. Nereiktų jų pervirti.
- Išvirus pupoms reiktų nupilti visą vandenį.
- Nulupame česnakus ir susmulkintus sudedame ant išvirtų pupų, užberiame druskos bei pipirų ir gerai sumaišome.
- Paliekame 20-30 minučių uždengtame puode.
- Virtas dideles pupas su česnaku patiekiame kaip užkandį prie alaus.
pasakyte
iš pupų ką tik pasigaminau skanios košės (kažkaip keistai ji vadinama humusu…): pupas išgliaudyti, sudėti į puodą, ir virti apie valandą, į tą patį puodą praėjus geram pusvalandžiui dėti dvi tris morkas ir nedaug kopūsto – gal rieškutę. likus iki virimo pabaigos apie 20 min., įberti druskos. Atskirai pakepti du nemažus svogūnus smulkiai pjaustytus, ir didoką galvutę česnako, sutrinto žinoma. Nusunkti pupas, kopūstus ir morkas, suberti į virtuvinį kombainą, sudėti svogūnus su česnakais, supilti daržovių sultinio (galima ir to, kur virė pupos). Sumaišyti sutrinti.
Labai skanu su tortiljų traškučiais ar su lavašu.
Kulinare
Pasakyte, skamba nuostabiai skaniai!Ar galima būtų šį receptą patalpinti svetainėje?
violeta
Pasakyte, jusu patiekalas tikrai ne humusas. Isskyrus cesnaka jusu koseje(kaip pati pavadinote) ingridientu naudojamu jo gamyboje nera….
Kulinarė
Na taip, humusas įprastai gaminamas iš avinžirnių, pagardinamas sezamų pasta bei česnakais 🙂
Bet kiek esu skaičius, labai daug įvairių ankštinių užtepėlių yra vadinamų humusais, bet, kaip minėjau tikrasis humusas visiškai kitoks 🙂
Tiesa, nesu įdėjus tikro humuso recepto, bet namuose jį gaminu labai dažnai, beje sezamų pastą daraus pati, jos ilgam užtenka 🙂