Ingridientai
*350g skaldytų žirnių
*2 svogūnai
*1 rūkytą dešrelė
*1 skiltelė česnako
*2 v.š. aliejaus
*50g petražolių
*druska ir pipirai
Gaminimas
Žirnius išverdame pagal nurodymus ant pakuotės.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame smulkintus svogūnus, kuriuos kepame 2-3 minutes.
Rūkytą dešrelę smulkiai supjaustome ir sudedame į keptuvę kartu su svogūnu. Į keptuvę dedame pasmulkintą česnaką, petražoles, beriame druskos ir pipirų ir viską kepame dar porą minučių.
Iškeptą dešrelę su svogūnais dedame į puodą su virtais žirniais, išmaišome, jei trūksta, beriame druskos ir pipirų ir dar šiltą patiekiame.
Ši žirnių košė bus puikus užkandis prie alaus.
Parašykite komentarą