
VIrtinukams su grybais reikės
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 1 šaukštas
- Kvietinių miltų – 400g
- Vandens – 200ml
- Grybų – 300g
- Kiaulienos šoninės (rūkytos) – 50g
- Svogūnų – 1vnt.
Gaminimas
- Išverdame ir sumalame grybus.
- Įkaitiname keptuvę su 1 šaukštu aliejaus ir sudedame smulkintą svogūną bei šoninę. Kepame apie 3 minutes dažnai pamaišydami. Atvėsiname ir sudedame į maltus grybus, pabarstome pipirais ir išmaišome.
- Iš miltų, vandens ir žiupsnelio druskos išminkome tešlą. (Jei tešla gaunasi dar labai sausa-pilame dar kelis šaukštus vandens).
- Ją iškočiojame maždaug 3-5mm storio ir puodeliu išspaudžiame apvalias formeles.
- Į tešlos viduriukus dedame po šaukštą grybų įdaro ir užspaudžiame kraštelius, taip kad verdant neatsivertų ir neišbėgtų įdaras.
- Užkaičiame puodą su 2,5l vandens ir pasūdę jį užverdame. Į verdantį vandenį sudedame virtinukus ir verdame maždaug 10-12 minučių.
- Patiekiame su sviesto ir grietinės padažu ar grietine.
- Skanaus!
Parašykite komentarą