Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Bulvių – 1200g
- Kiaušinių – 3vnt.
- Kiaulienos – 200g
- Bulvių krakmolo – 1.5 arb. šaukšt.
- Svogūnų – 1vnt.
Gaminimas
- Bulves nuplauname ir išverdame neluptas. Išvirusias bulves atvėsiname, nulupame ir sumalame.
- Į dubenį su maltomis bulvėmis dedame du kiaušinius, krakmolą, 1 a.š. druskos ir rankomis išminkome bulvių tešlą.
- Išvirtą mėsą sumalame ir sumaišome su smulkintu svogūnu, trupučiu druskos ir pipirų.
- Šlapiomis rankomis imame bulvių tešlos (saujos dydžio), delnais padarome blyną, šaukštu dedame maltos mėsos ir “uždarome”.
- Paruoštus žemaičių blynus dar pabarstome miltais ir dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepame po 3-4 minutes iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.
- Žemaičių blynus su varške patiekiame su grietine ar sviestiniu padažu .
Parašykite komentarą