Ingridientai
- 300g miltų
- 1 kiaušinis
- 0,5 a.š. druskos
- 0,5 a.š. cukraus
- 150-170ml vandens (ir daugiau)
- 400g krabų lazdelių
- 50g svogūnų laiškų
- 100g fermentinio sūrio
- 50g petražolių
- 1 svogūnas
- aliejus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Dubenyje sumaišome miltus su vandeniu, kiaušiniu ir druska.
Į keptuvę lašiname 1 a.š. aliejaus ir po vieną samtį tešlos pilame į keptuvę, kurią rankoje vartome, kad tešla plonai ir tolygiai pasiskirstytų per visą keptuvę. Kepame lietinį po 1 minutę iš abiejų pusių.
Krabų lazdeles supjaustome nedideliais griežinėliais ir kartu su susmulkintu svogūnu sudedame į keptuvę ir kepame 3-5 minutes su 2 šaukštais aliejaus. Apkepus krabų lazdelėms į keptuvę sudedame smulkintas petražoles, svogūnų laiškus, beriame druskos, pipirų ir cukrų. Išmaišome ir nuėmę nuo ugnies atvėsiname.
Į atvėsusį įdarą sutarkuojame fermentinį sūrį ir išmaišome.
Imame lietinius ir per vidurį dedame 1-2 šaukštus paruošto krabų lazdelių įdaro ir suvyniojame kaip vokus lietinius blynus.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame įdarytus blynus, kuriuos kepame apie 2-3 minutes iš abiejų pusių kol švelniai apskrunda.
Lietinius patiekiame šiltus su grietine ar kitu mėgiamu padažu.
Parašykite komentarą