Ingridientai
- 300g marinuotos silkės
- 200g poro
- 300g konservuotų kukurūzų
- majonezas
- 2 skiltelės česnako
- 100g skrudintų saulėgrąžų
- 200g pievagrybių
- aliejus
- pipirai
Gaminimas
Silkės filė supjaustome mažais kubeliais.
Porą bei pievagrybius susmulkiname.
Įkaitiname keptuvę su šaukštu aliejaus ir sudedame smulkintą porą, kurį kepame ant silpnos ugnies, kol suminkštėja. Sudedame pievagrybius ir dar keletą minučių kepame. Iškepus paliekame, kad atvėstų.
Kukurūzus nusausiname.
Česnaką susmulkiname.
Dubenyje sumaišome kukurūzus su česnaku ir majonezu, beriame pipirų ir truputį druskos.
Į salotų dubenį dedame sluoksnį kukurūzų, ant jų išdėliojame silkės gabaliukų, dedame ploną sluoksnį apkeptų pievagrybių su porais ir viską aptepame trupučiu majonezo. Ant majonezo pabarstome skrudintomis saulėgrąžomis ir vėl viską sluoksniuojame iš naujo.
Sluoksniuota pikantiška silkė – nuostabus užkandis, kuris puikiai tiks šventiniam stalui.
Parašykite komentarą