• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

KULINARE.LT

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Blogas
  • Kontaktai

Naminė balta duona

2010-04-23 by Kulinarė Palikti komentarą

Naminė balta duona

Ingridientai

  • Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
  • Cukraus – 1 šaukštas
  • Kvietinių miltų – 500g
  • Vandens – 300ml
  • Sausų mielių – 15g

Ši nesudėtinga naminė balta duona pagaminama vos per 1 valandą ir 15 minučių, tačiau galėsite mėgautis šviežiu aromatu bei nepakartojamu skoniu. Duona galimą kepti su įvairiais priedais: saulėgrąžomis, tarkuotomis morkomis, sėmenimis, moliūgo sėklomis, džiovintais vaisiais, svogūnais ir kt.

Gaminimas

  1. Į didesnį dubenį ratu (taip kad vidurys būtų tuščias) supilame 0,5 kg miltų, į tuščią vietą pilame virintą vandenį.
  2. Į vandenį supilame mieles, cukrų, druską ir išmaišome.
  3. Pradedame maišyti tešlą – ratu sukame vandenį paimdami nuo karštų miltų. Išminkome tešlą. Jei matote,kad tešla labai limpa prie rankų, dėkite dar miltų, jei per kieta – įpilkite vandens.
  4. Gerai išminkę tešlą, uždengiame ją maistine plėvele bei rankšluosčiu ir dedame 30minučių į šiltą vietą, kad tešla „užaugtų“.
  5. Po 30minučių pamatysite, kad tešla padvigubėjo.
  6. Ją dar kartą minkome, kad išeitų susidaręs oras. Šį kartą minkydami, jei norite, dėkite priedų (saulėgrąžų, tarkuotų morkų, sėmenų, moliūgo sėklų, džiovintų vaisių, svogūnų ar kitų).
  7. Suformuokite kepaliuką ir dar kartą uždengę rankšluosčiu nuneškite 15-25 minutėms į šiltą vietą, kad tešla dar kartą iškiltų.
  8. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių, dedame suformuotą iškilusį kepaliuką ir lėtai uždarome orkaitę. Kepame apie 30-40 minučių.

Kategorijos:Miltų bei kruopų patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: cukrus, duona, kvietiniai miltai, mielės, morkos, saulėgrąžos, svogūnai

Panašūs receptai

Kukurūzų kruopos su dešrelėmis ir keptais kiaušiniais
Kukurūzų kruopos su dešrelėmis ir keptais kiaušiniais
Avižinė košė su Cheddar sūriu ir keptais kiaušiniais
Avižinė košė su Cheddar sūriu ir keptais kiaušiniais
Angliškos bandelės (English muffins)
Angliškos bandelės (English muffins)

Previous Post: « Kepto kalafioro mišrainė su feta sūriu
Sekantis įrašas: Bulvių ir kalafiorų mišrainė »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Makaronai su sūriu ir grietinėle
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės

Naujausi blogo įrašai

Čederio sūris

Bokoncini (bocconcini) sūris

Mirinas

Peletrūnas

Čiobrelis

Copyright © 2019 · Kulinare.lt