
REIKĖS:
- 2 vidutinio dydžio morkų;
- 1 nedidelio svogūno;
- 250g pievagrybių;
- 2 salierų stiebų;
- 2 skiltelių česnako;
- 80g laukinių ar kitų ryžių (pasvėriau prieš virimą);
- 250g konservuotų ar virtų avinžirnių;
- 4 stiklinių vandens;
- 2 a.š. džiovintų rozmarinų;
- 1 a.š. džiovintų bazilikų;
- 1 a.š. kumino miltelių;
- 1/4 a.š. čili pipirų miltelių;
- 1 a.š. druskos;
- 2 šaukštų aliejaus kepimo
Užpilui:
- 2 stiklinių augalinio pieno (naudojau migdolų);
- 70g anakardžių;
- 2 šaukštų garstyčių;
- 3 šaukštų citrinos sulčių
Gaminimas:
- Ryžius išverdame;
- Salierus su morkomis supjaustome kubeliais, svogūnus ir česnakus kuo smulkiau, o pievagrybius plonomis riekelėmis;
- Dideliame puode įkaitiname aliejų ir sudedame visas smulkintas daržoves. Kepame apie 8 minutes vis maišydami;
- Supilame vandenyje ir verdame viską 15 minučių;
- Kol viskas verda pasigaminame užpilą. Anakardžius kartu su pienu, garstyčiomis, citrinų sultimis sudedame į kokteilinę ar trintuvą ir sutriname iki vientisos konsistencijos;
- Į puodą sudedame prieskonius, užpilą, avinžirnius ir išvirtus ryžius. Paverdame dar 5 minutes, paragaujame ar nieko netrūksta! Ir tiekiame ❤️
- Skanaus!
Receptas dalyvauja konkurse “Maistas Dėl Kurio Alpstu“.
Recepto autorė – Rima Novikevčiūtė.
Įvertinkite receptą
Spauskite norėdami įvertinti.
Vidutinis vertinimas / 5. Balsų skaičius:
Parašykite komentarą