Juodųjų pupelių kepsneliai:
- 200 ml virtų ryžių
- 380 g juodųjų pupelių (gali būti konservuotos arba virtos)
- 50 ml saulėgrąžų sėklų
- 50 ml moliūgų sėklų
- 0,5 svogūno
- 0,5 a.š. aitriųjų paprikų miltelių
- Druskos, pipirų pagal skonį
- 1 v.š. tamsaus kepsnių padažo
Patiekimui:
- 4 vnt. mėgstamų mėsainių bandelių
- 1 griežinėliais pjaustytas pomidoras
- Keletas griežinėlių agurko
- Smulkiai pjaustyta saldi raudonoji paprika
- Iceberg salotos
Gaminimas:
1.Ryžius išvirti. Jei naudojamos konservuotos pupelės, nupilti skystį ir šiek tiek jas nuplauti.
2. Saulėgrąžų ir moliūgų sėklas paskrudinti įkaitintoje orkaitėje ir smulkiai sukapoti.
3. Susmulkinti svogūną.
4. Virtus ryžius, pupeles, sėklas ir svogūną, dėti į dubenį. Tuomet suberti aitriąją papriką, pipirus ir druską. Supilti 1 v.š. kepsnių padažo. Viską sutrinti grūstuve, kad gautųsi tiršta tešla.
5. Suformuoti paplotėlius ir dėti į šaldytuvą iki bus kepami.
6. Mažais kubeliais supjaustyti raudoną papriką, griežinėliais pomidorus ir agurkus.
7. Įkaitinti keptuvę su aliejumi ir kepti paruoštus paplotėlius, kol abi pusės gražiai apskrus. Vartyti atsargiai.
8. Orkaitėje paskrudinti mėsainių bandeles.
9. Ant apatinės bandelės dalies užtepti padažo (naudojau baltąjį padažą), tuomet dėti salotos lapą, pupelių paplotėlį, pomidorą, agurką, papriką. Galima dėti sultenės, puikiai papuošia.
10. Viršutinę bandelės dalį patepti kepsnių padažu ir užvožti.
11. Skanaus!
Receptas dalyvauja konkurse „Maistas Dėl Kurio Alpstu„
Recepto autorė – Rasa.
Įvertinkite receptą
Spauskite norėdami įvertinti.
Vidutinis vertinimas / 5. Balsų skaičius:
Parašykite komentarą