Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Grietinės (30%) – 200g
- Svogūnų – 50g
- Česnakų – 5g
- Parmezano sūrio – 100g
- Kiaulienos faršo – 700g
- Konservuotų pupelių – 400g
- Rudonėlio – 1 arbatinis šauktštelis
- Vandens – 100ml
- Juodųjų alyvuogių – 150g
- Lazanijos lakštų – 12vnt.
- Kumino – 1 arbatinis šauktštelis
- Salsa padažo – 70g
Lazanija – tai įdarytas makaronų apkepas. Šis patiekalas įdaromas su labai įvairiais produktais: mėsa, tunu, daržovėmis, sūriais, špinatais ir t.t. Tai vienas iš tradicinių italų patiekalų.
Gaminimas
- Inde sumaišome mėsos faršą, pupeles, kuminą, raudonėlį ir česnako drožles, beriame druskos ir pipirų pagal skonį.
- Lazanijos makaronus apverdame kelias minutes, kad jie suminkštėtų. (Taip pagaminsime greičiau).
- Kepimo inde klojame 4 lazanijos lakštus (jei kepimo indas mažesnis, dedame tiek kiek telpa). Dedame sluoksnį mėsos faršo su pupelėmis, užklojame vėl lazanijos makaronų lakštais, vėl dedame sluoksnį mėsos ir vėl makaronų.
- Aštrų salsa ar kitą padažą sumaišome su vandeniu, grietine ir pilame ant kepimui paruoštų makaronų su faršu.
- Patiekalą dedame į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių) ir kepame apie 45 minutes.
- Puskietį sūrį sutarkuojame ir sumaišome su smulkintu svogūnu bei alyvuogėmis. Iki kepimo pabaigos likus kepti apie 10 minučių – pabarstome lazaniją sūriu su alyvuogėmis bei svogūnu ir baigiame kepti.
Parašykite komentarą