
Ingridientai
250g miltų
0,5 a.š. druskos
50g cukraus pudros
7g sausų mielių
120ml šilto vandens
50g sviesto
100g razinų
1 kiaušinis
2 a.š. cinamono
2 v.š. cukraus
Gaminimas
Miltus sumaišome su mielėmis, cukraus pudra ir druska. Pilame vandenį, 4 a.š. sviesto ir gerai išminkome tešlą. Paruoštą mielinę tešlą paliekame bent valandai,kad “užaugtų”.
Tešlą iškočiojame, pabarstome cinamonu, cukraus, razinomis ir suvyniojame kaip vyniotinį. Aptepame likusiu sviestu vyniotinio šonus ir supjaustome 2-3 cm storio riekėmis. Sudedame ant skardos išklotos kepimo popieriumi. Paliekame kepimo skardą su bandelėmis bent 45 minutėms šiltoje vietoje, kad bandelės dar “paaugtų”.
Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
Iškilusias bandeles dedame į orkaitę, kur kepame 15-20 minučių.
Parašykite komentarą