
Ingridientai
- Trapi tešla
- skardinė kondensuoto saldinto pieno
- 3-4 v.š. kokoso drožlių
- pusė citrinos
Gaminimas
Paruoštą tešlą dedame į šaldymo kamerą ir šaldome apie 30 minučių, kad tešla būtų pakankamai kieta, kad ją būtų galima tarkuoti stambia tarka.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir ant jos vienu sluoksniu tarkuojame tešlą.
Į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių dedame paruoštus trupinius ir kepame juos apie 5 minutes. Iškeptus trupinius sudedame į dubenį.
Į kepimo skardą vėl tarkuojame tešlą ir kepame trupinius. Tą patį kartojame keletą kartų, kol iškepame pakankamai trupinių.
Į dubenį su iškeptais trupiniais pilame kondensuotą pieną, sudedame kokoso drožles, įspaudžiame pusės citrinos sultis ir šaukštu gerai išmaišome.
Ant maistinės plėvelės sudedame paruošto pyrago masę, suformuojame stačiakampio formos pyragą ir suvyniojame.
Tam kad pyragas susislėgtų – uždedame ant jo pjaustymo lentelę ir paslegiame su sunkiu daiktu. Geriausiai pyragą būtų įdėti į šaldytuvą per naktį.
Sustingusį pyragą supjaustome ir patiekiame.
Skanaus!
[…] Rudeniškas pyragas, kuris nepaliks nė vieno abejingo. Skanus ir gaivus! O jei mėgstate saldžiau, tuomet būtinai išbandykite ir trupininį pyragą su kondensuotu pienu. […]