Ingridientai
- 350g vištienos krūtinėlės
- 1 vidutinio dydžio morka
- 40g petražolių
- 2 skiltelės česnako
- 1 kiaušinis
- 2 v.š. majonezo
- 3 v.š. krakmolo
- 1 v.š. miltų
- aliejus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Morką nulupame, supjaustome mažais kubeliais ir sudedame į verdantį pasūdytą vandenį, kuriame verdame vos 3-4 minutes. Išvirtą morką nusausiname.
Vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais kubeliais ir sudedame į dubenį.
Česnaką ir petražoles susmulkiname ir sudedame į dubenį su vištiena. Kartu dedame kiaušinį, majonezą, krakmolą, miltus, beriame druskos ir pipirų ir apvirtas, atvėsusias morkas. Viską šaukštu išmaišome ir bent 15 minučių paliekame šaldytuve.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Šaukštu dedame paruoštos kepsnių masės ir kepame po 4 minutes iš kiekvienos pusės, kol švelniai apskrunda (kepimo laikas priklauso nuo kepsnelių storio).
Vištienos kepsnius su morkomis ir petražolėmis patiekiame šiltus su mėgstamu garnyru.
Parašykite komentarą