Ingridientai
*500g rūkytų dešrelių
*300g ryžių
*1 svogūnas
*žalia paprika
*geltona paprika
*2 pomidorai
*3 v.š. aliejaus
*1l sultinio
*druska ir pipirai
*3 skiltelės česnako
Gaminimas
Įkaitiname gilią keptuvę su 1 šaukštu aliejaus ir sudedame nevirtus ryžius, kuriuos porą minučių kepame. Apkeptus ryžius suberiame į puodą ir užpilame sultiniu. Verdame ant vidutinės ugnies apie 20 minučių vis pamaišydami.
Į keptuvę pilame du šaukštus aliejaus ir sudedame pjaustytą svogūną, paprikas, pomidorus ir kepame apie 4 minutes ant stiprios ugnies. Apkeptas daržoves sudedame į dubenį, o į keptuvę dedame gabaliukais supjaustytas dešreles, kurias švelniai apskrudiname iš visų pusių kartu su smulkintu česnaku.
Išvirus ryžiams į puodą sudedame keptas daržoves ir dešreles (likusio skysčio nenupilame), beriame druskos ir pipirų, išmaišome ir ant silpnos ugnies viską kartu troškiname apie 8-10 minučių.
Dešrelių “plovą” patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą