Ar jau lankėtės mūsų parduotuvėje? Užsukite ir apžiūrėkite mūsų nuolat atsinaujinantį, kepimo indų, lėkščių ir kitų virtuvės reikmenų asortimentą. Parduotuvę rasite čia.
Šokoladiniams sausainiams reikės:
- 1/3 puodelio kakavos
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1/3 puodelio cukraus
- Žiupsnelio druskos
- 1/4 a.š. valgomosios sodos
- Saujos smulkinto šokolado ar šokolado lašelių (aš naudojau baltojo šokolado lašelius, bet tiks bet koks šokoladas, kurį mėgstate)
- 3/4 puodelio grikių miltų
- 1 kiaušinio
Gaminimo eiga:
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Kakavą išmaišome su alyvuogių aliejumi iki vientisos masės
- Cukrų, druską ir sodą įmaišome į kakavos masę.
- Išplakame kiaušinį, supilame į kakavos masę ir išmaišome.
- Po truputį į tešlą įmaišome grikių miltus.
- Mentele įmaišome į tešlą šokolado gabalėlius.
- Kabiname šaukštą tešlos, rankomis suformuojame rutuliuką ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ranka tešlos rutuliukus truputį suplojame.
- Dedame sausainius į įkaitusią orkaitę ir kepame 10 minučių. Jei ištraukus iš orkaitės sausainiai vis dar minkšti – nieko tokio.
- Paliekame sausainius atvėsti ir sutvirtėti 10 minučių.
- Sausainius laikyti sandariame inde, kad nesukietėtų.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Emilijai.
Parašykite komentarą