
Kalakutienai ir marinatui reikės
- 500g kalakutienos
- 200g kokosų pieno skardinėje
- 1 valg. š. kario prieskonių
- 1 arb. š. malto imbiero prieskonių
Padažui reikės
- 1 valg. š. paprikos prieskonių
- 50g kokosų pieno skardinėje
- 1 valg. š. kario prieskonių
- papuošimui marinuotų jelapenų ir žalumynų
Garnyrui reikės
- 200g ilgagrūdžių ryžių
- 1 arb. š. prieskonių
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga
- Kalakutieną sumaišyti su visais marinato ingredientais ir palikti šaldytuve bent 2-3 valandoms.
- Ryžius pakepti apie dvi minutes keptuvėje su prieskoniais ir aliejumi, o tada užpilti verdančiu vandeniu ir išvirti, kaip nurodytą ant pakuotės.
- Pamarinuotą kalakutieną suverti ant iešmeliu ir kepti įkaitusioje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 35 minutes.
- Galiausiai sumaišyti padažo ingredientus.
- Lekštėje patiekti ryžius, iškeptą kalakutienos vėrinuką ir padažą kartu su keliais jelapenais bei norimais žalumynais.
- Skanaus!
Parašykite komentarą