Reikės:
- 400g maltos kiaulienos
- 1 v.š. aliejaus
- Pusės didelio svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 2 a.š. tarkuoto šviežaus imbiero
- 1 čili pipiro
- 4 v.š. rudo cukraus
- 2 v.š. žuvies padažo
- Virtų ryžių patiekimui
- Čili pipiro, svogūnų laiškų ir sezamo sėklų papuošimui (nebūtina)
Gaminimo eiga:
- Svogūną ir česnakus supjaustome smulkiais kubeliais
- Čili pipirą supjaustome riekelėmis. Kad būtų mažiau aštru, galima išimti sėklas.
- Į keptuvę pilame aliejų.
- Kai aliejus įkaista, sudedame svogūnus, česnakus, imbierą ir čili pipirą.
- Kepiname apie 2 minutes, kad išsiskirtų aromatai.
- Sudedame į keptuvę maltą kiaulieną. Mediniu šaukštu ar mentele mėsą sutrumpiname, kad nebūtų didelių gabalėlių.
- Vis pamaišant kepiname iki kol faršas pabąla.
- Tada ant mėsos barstome cukrų ir pilame žuvies padažą. Nemaišome, leidžiame mėsai karamelizuotis apie 2 minutes.
- Po 2 minučių mėsą išmaišome ir vėl paliekame pusei minutės. Vėl pamaišome ir vėl paliekame. Taip kepame iki kol mėsos skonis ir tekstūra bus priimtina.
- Mėsą tiekiame ant ryžių, pabarstome smulkintu čili, svogūnų laiškais ir sezamais.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Emilijai.
Parašykite komentarą