• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu

2010-08-12 by Kulinarė 14 komentarų

Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu

Ingridientai

  • Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Grietinės (30%) – 100g
  • Vištienos sultinio – 300ml
  • Petražolių – 30g
  • Kvietinių miltų – 2 šaukštai
  • Fermentinis sūrio – 100g
  • Krapų – 30g
  • Svogūnų – 1vnt.
  • Koldūnų su mėsa – 450g
  • Dešros (daktariškos) – 150g

Gaminimas

 

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Susmulkiname prieskonines žoleles, svogūną, sutarkuojame fermentinį sūrį bei dešrą (tarkuojame stambia tarka).
  3. Įkaitiname keptuvę (keptuvę su dangčiu), pilame 4 valg. š. aliejaus ir sudedame šaldytus koldūnus. Kepame ant vidutinės apie 15 minučių, kol koldūnai švelniai apskrunda.
  4. Apskrudus koldūnams juos užpilame 200ml sultinio ir uždengiame dangčiu keptuvę, šitaip koldūnai “išvirs”. “Verdame” apie 10-15 minučių dažnai maišant kol nugaruoja beveik visas sultinys.
  5. Atskirame dubenėlyje sumaišome grietinę su miltais, beriame druskos ir pipirų, supilame likusį 100ml sultinio. Sudedame smulkintas žoleles.
  6. Į kepimo indą sudedame koldūnus. Ant viršaus tolygiai sudedame tarkuotą daktarišką dešrą, smulkintą svogūną ir užpilame paruoštu padažu.
  7. Dedame koldūnus į orkaitę, ir kepame apie 15-20 minučių.

Kategorijos:Miltiniai patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: aliejus, fermentinis sūris, grietinė, karštieji patiekalai, koldūnai, krapai, miltai, petražolė, sultinys, svogūnai

 

Panašūs receptai

Vafliai su sūriu ir svogūnų laiškais
Vafliai su sūriu ir svogūnų laiškais
Baltyminė duona be gliuteno
Baltyminė duona be gliuteno
Virtinukai su grybais
Virtinukai su grybais

Previous Post: « Marinuoti svogūnai
Sekantis įrašas: Garstyčių ir grietinės padažas »

Reader Interactions

Comments

  1. kile

    2011-05-25 at 19:00

    Aciu uz receptuka. labai skaniai isejo 😉

    Atsakyti
  2. kazkas

    2011-05-27 at 18:03

    Nesupratau, kam cia tie miltai?

    Atsakyti
  3. kazkas

    2011-05-27 at 18:05

    Atsiprasau. neisiskaiciau i teksta.

    Atsakyti
  4. Paulius

    2012-05-10 at 21:51

    Labai skanu !

    Atsakyti
  5. As

    2012-09-08 at 13:23

    Kur deti svogunus? I padaza? Keptus?

    Atsakyti
  6. Kulinare

    2012-09-10 at 09:04

    „…ant viršaus beriame smulkintus prieskonius“, cia tiesiog svogūnas kaip prieskonis. Aišku, jei Jums labiau patinka švelnesnis svogūno skinis, visad galite ir apkepti, o tada sudeti į patiekalą.
    Skanaus!

    Atsakyti
  7. Aliarth

    2012-11-18 at 22:34

    Visus metus valgiau koldunus su paukstienos idaru o siandien pamaciau, kad ten sraige nesumalta. Eina sau, visus metus valgiau koldunus su sraigemis… 🙁
    Reiks tikrai vaziuot is tos Lietuvos. Ne tik, kad art uz mazus pinigus, bet dar ir vabzdzius valgit. Lietuvoje nei uzsidirbsi, nei pavalgysi ir net nepragyvensi… 🙁

    Atsakyti
  8. Megė

    2013-04-17 at 08:59

    Na, jeigu tamstai tokios smulkmenėlės užtenka, kad važiuoti iš Lietuvos – pirmyn. Bet žinok, kad užsienyje taip pat visko būna. Pvz., kaip neseniai pagarsėjęs skandalas su arkliena ir panašiai. Na, bet jeigu tau sraigės yra vabzdžiai ir šiaip lietuviškų raidžių nepripažįsti, matyt Lietuva tikrai ne tau. Beje, sraigės yra ne tik ne vabzdžiai, bet kitose šalyse netgi delikatesas.

    O receptas atrodo skaniai, reikės būtinai išmėginti.

    Atsakyti
  9. Blo

    2013-04-17 at 12:32

    Mėgstu keptus koldūnus. Jau einu išbandyti šį receptą 🙂

    Atsakyti
  10. Koldunu megejas

    2013-08-28 at 15:01

    Belenkaip uzskaitau, viskas pavyko super tik kad pipira per astru isidejau 😀 Heads Up visiem Best recepie ever! :)))

    Atsakyti
    • Kulinarė

      2013-08-29 at 13:50

      Labai smagu girdėti:) skanaus!

      Atsakyti
  11. Zylė

    2020-03-19 at 18:33

    Norėčiau pabandyti. Kurie koldūnai skaniausi, geriausiai tinka ? Kokius perkat?

    Atsakyti
    • Kulinarė

      2020-03-21 at 17:49

      Negalėtume išskirti kažkokių vienų. Tiesiog, pirkite savo mėgiamus ir viskas 🙂

      Atsakyti
  12. Sonata

    2021-04-12 at 15:37

    Labai skaniai gavosi! Būtent taip kaip įsovaizdavau ir nėščia būdama sapnavau ????

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt