
Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Grietinės (30%) – 100g
- Vištienos sultinio – 300ml
- Petražolių – 30g
- Kvietinių miltų – 2 šaukštai
- Fermentinis sūrio – 100g
- Krapų – 30g
- Svogūnų – 1vnt.
- Koldūnų su mėsa – 450g
- Dešros (daktariškos) – 150g
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Susmulkiname prieskonines žoleles, svogūną, sutarkuojame fermentinį sūrį bei dešrą (tarkuojame stambia tarka).
- Įkaitiname keptuvę (keptuvę su dangčiu), pilame 4 valg. š. aliejaus ir sudedame šaldytus koldūnus. Kepame ant vidutinės apie 15 minučių, kol koldūnai švelniai apskrunda.
- Apskrudus koldūnams juos užpilame 200ml sultinio ir uždengiame dangčiu keptuvę, šitaip koldūnai “išvirs”. “Verdame” apie 10-15 minučių dažnai maišant kol nugaruoja beveik visas sultinys.
- Atskirame dubenėlyje sumaišome grietinę su miltais, beriame druskos ir pipirų, supilame likusį 100ml sultinio. Sudedame smulkintas žoleles.
- Į kepimo indą sudedame koldūnus. Ant viršaus tolygiai sudedame tarkuotą daktarišką dešrą, smulkintą svogūną ir užpilame paruoštu padažu.
- Dedame koldūnus į orkaitę, ir kepame apie 15-20 minučių.
Aciu uz receptuka. labai skaniai isejo 😉
Nesupratau, kam cia tie miltai?
Atsiprasau. neisiskaiciau i teksta.
Labai skanu !
Kur deti svogunus? I padaza? Keptus?
“…ant viršaus beriame smulkintus prieskonius”, cia tiesiog svogūnas kaip prieskonis. Aišku, jei Jums labiau patinka švelnesnis svogūno skinis, visad galite ir apkepti, o tada sudeti į patiekalą.
Skanaus!
Visus metus valgiau koldunus su paukstienos idaru o siandien pamaciau, kad ten sraige nesumalta. Eina sau, visus metus valgiau koldunus su sraigemis… 🙁
Reiks tikrai vaziuot is tos Lietuvos. Ne tik, kad art uz mazus pinigus, bet dar ir vabzdzius valgit. Lietuvoje nei uzsidirbsi, nei pavalgysi ir net nepragyvensi… 🙁
Na, jeigu tamstai tokios smulkmenėlės užtenka, kad važiuoti iš Lietuvos – pirmyn. Bet žinok, kad užsienyje taip pat visko būna. Pvz., kaip neseniai pagarsėjęs skandalas su arkliena ir panašiai. Na, bet jeigu tau sraigės yra vabzdžiai ir šiaip lietuviškų raidžių nepripažįsti, matyt Lietuva tikrai ne tau. Beje, sraigės yra ne tik ne vabzdžiai, bet kitose šalyse netgi delikatesas.
O receptas atrodo skaniai, reikės būtinai išmėginti.
Mėgstu keptus koldūnus. Jau einu išbandyti šį receptą 🙂
Belenkaip uzskaitau, viskas pavyko super tik kad pipira per astru isidejau 😀 Heads Up visiem Best recepie ever! :)))
Labai smagu girdėti:) skanaus!
Norėčiau pabandyti. Kurie koldūnai skaniausi, geriausiai tinka ? Kokius perkat?
Negalėtume išskirti kažkokių vienų. Tiesiog, pirkite savo mėgiamus ir viskas 🙂
Labai skaniai gavosi! Būtent taip kaip įsovaizdavau ir nėščia būdama sapnavau ????