• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Aliejuje konservuoti baklažanai

2012-08-29 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 2 baklažanai
  • 150ml baltojo vyno acto
  • 300ml vandens
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių
  • 0,5 a.š. džiovintų petražolių
  • aliejus
  • 0,5 a.š. cukraus
  • druska ir pipirai

Gaminimas


Baklažanus supjaustome griežinėliais (0,5cm storio) ir subarstome druska. Baklažanus sudedame į kiaurąsamtį ir paliekame 6 valandoms (įsigerdama druska išskis sultis ir jos išbėgs).
Įpuodą supilame vandenį ir actą, beriame cukrų ir žiupsnelį druskos. Užvirus marinatui sudedame baklažanus, kuriuos verdame ne ilgiau kaip 3 minutes.
Apvirtas daržoves sudedame į stiklainį.
200ml aliejaus (aliejaus kiekį reguliuokite pagal turimą baklažanų kiekį) sumaišome su smulkintu česnaku, čiobreliais, petražolėmis, trupučiu druskos. Paruoštą aliejų supilame ant baklažanų ir užsukame stiklainiukus.
Laikome tamsioje vėsioje vietoje.
Aliejuje konservuoti baklažanai tiks kaip užkandis su duona, kaip garnyras ar ingredientas, gaminant makaronų padažus.

Kategorijos:Daržovių ir grybų, Konservavimas, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: aliejus, baklažanas, baltojo vyno actas, česnakas, čiobrelis, cukrus, petražolė

 

Panašūs receptai

grybu ikrai ziemai
Grybų ikrai
astri adzika
Aštri adžika žiemai
Konservuotų daržovių asorti receptas

Previous Post: « Kepto kopūsto salotos su vištiena ir krienų padažu
Sekantis įrašas: Konservuotos šparaginės pupelės žiemai »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt