Ingridientai
- 1 cukinija (iki 1kg)
- 2-3 morkos
- 3 skiltelės česnako
- 5 kalendros žirniukai
- 2 lauro lapai
- 3 pipirų žirneliai
- 1l vandens
- 50g acto
- 2-2,5 v.š. druskos
- 1 v.š. cukraus
Konservavimas:
Morkas nuskutame ir supjaustome griežinėliais ar šiaudeliais, kaip labiau patinka (jei morkos labai mažos – galima jų net nesmulkinti). Česnakus nulupame.
Cukinijas, išėmę sėklas, supjaustome nedideliais gabaliukais.
Į paruoštus dezinfekuotus sudedame česnako skilteles, kurias galima ir perpjauti pusiau.
Į puodą pilame litrą vandens ir sudedame druską, cukrų, lauro lapus, kalendrą, pipirus ir supilame actą. Marinatą užverdame.
Kol marinatas verda, kitame puode užverdame pasūdyto vandens daržovėms apvirti. Daržoves sudedame tik užirus vandeniui ir verdame 2-3 minutes. Nusausiname.
Apvirtas daržoves sudedame į stiklainius ir užpilame verdančiu marinatu.
Imame didesnį puodą, dugną išklojame medžiaga (gali būti ir pašluostė) sudedame nepilnai užsuktus stiklainius ir pripilame vandens (pilame ne šaltą vandenį, kad stiklainiai neįtrūktų). Vandens pilame tiek, kad stiklainius apsemtų vos pusiau.
Dedame puodą su stiklainiais ant ugnies ir užverdame vandenį. Marinato temperatūra turi pasiekti 90 laipsnių ir tada išimame stiklainius, gerai užsukame ir apvertę dangteliais žemyn palaikome bent porą valandų.
Jei namuose termometro nėra, tokiu atveju, po vandens užvirimo reiktų kaitinti marinatą apie 10-12 minučių.
Konservuotas cukinijas su morkomis laikyti tamsioje vėsioje vietoje.
Parašykite komentarą