
Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Česnakų – 5g
- Bulvių – 1000g
- Alyvuogių aliejaus – 4 šaukštai
- Citrinos sulčių – 30ml
- Obuolių sidro acto – 2ml
- Kiaušinių – 1vnt.
- Svogūnų laiškų – 40g
- Sojos padažo – 2 šaukštai
- Jalapenų – 1vnt.
- Paprikų – 1vnt.
- Sezamo aliejaus – 2 šaukštai
- Žemės riešutų – 30g
- Kukurūzų miltų – 5 arb. šaukšt.
- Vermuto – 2 šaukštai
- Grybų (shiitake) – 4vnt.
Gaminimas
- Dubenyje išplakame kiaušinį su kukurūzų miltais. Sudedame mažais kubeliais pjaustytą papriką, čili pipirą, smulkintus grybus, svogūnų laiškus bei česnaką. Ingredientus gerai išmaišome.
- Bulves nulupame ir sutarkuojame stambesne tarka (labai tiktų burokėliams skirta). Tarkius sumaišome su miltų ir kiaušinio plakiniu.
- Į keptuvę pilame aliejaus ir po šaukštą dedame pagamintos masės. Kepame po kelias minutes iš abiejų pusių.
- Padažui sumaišome sojos padažą, vermutą, actą, sezamų aliejų, citrinų sultis ir šiek tiek druskos. Palaikome šaldytuve 10-15 minučių.
- Patiekiant prie iškeptų bulvinių blynų suberti smulkintus riešutus.
Parašykite komentarą