
Ingridientai
- 350g spageti makaronų
- 2 ploni porai
- 3 plonos morkos
- 3 skiltelės česnako
- 2 v.š. sezamo sėklų
- 6v.š. aliejaus
- 50g parmezano sūrio
- druska ir pipirai
Gaminimas
Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės, perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname.
Sezamų sėklas dedame ant skardos ir kišame į smarkiai įkaitintą orkaitę. Paskrudiname apie 1 minutę ir išimame.
Morkas nulupame ir supjaustome plonais griežinėliais.
Porus supjaustome maždaug 1cm storio griežinėliais.
Įkaitiname keptuvę su 2 v.š. aliejaus ir sudedame morkas, kurias kepame apie 4 minutes ant stiprios ugnies. Po to kai apskrunda morkos į keptuvę dedame porus, kuriuos kartu su morkomis kepame dar 5-6 minutes. Likus kepti 1 minutei, į keptuvę dedame 3 smulkintas česnakų skilteles. Daržoves pamaišome ir nuimame nuo ugnies.
Grūstuvėje sugrūdame sezamo sėklas. Sumaišome jas su likusiu aliejumi, trupučiu druskos ir pipirų ir puse parmezano sūrio. Pilame padažą ant išvirtų makaronų ir išmaišome.
Patiekdami dedame į lėkštę makaronus su padažu, ant viršaus dedame keptų daržovių, paskaniname likusiu parmezano sūriu.
Makaronus su keptais porais ir morkomis bei sezamų padažu patiekiame šiltus.
Parašykite komentarą