Ingridientai
- 9 lazanijos makaronų
- 4 pomidorai
- 2 nedidelės cukinijos
- 2 svogūnai
- 100g pomidorų padažo
- 1 v.š. sviesto
- 3 v.š. grietinės
- 30g baziliko
- 100g fermentinio sūrio
- 50-70g mozzarella sūrio
- 150ml bešamelio padažo
- druska ir pipirai
Gaminimas
Fermentinį sūrį sutarkuojame.
Pomidorų padažą sumaišome su grietine, trupučiu druskos ir pipirų.
Pomidorus bei cukinijas supjaustome labai plonais griežinėliais.
Svogūną susmulkiname.
Kepimo indą ištepame trupučiu sviesto ir išklojame lazanijos lakštais (geriausia, kad indas būtų nedidelis ir į dugną tilptų tik 3 lakštai). Aptepame lazanijos makaronus grietine ir pomidorų padažu, dedame sluoksnį pomidorų, pabarstome tarkuotu sūriu bei smulkintu baziliku ir ant viršaus uždedame dar sluoksnį lazanijos makaronų. Vėl aptepame makaronus grietine ir pomidorų padažu, tada dedame sluoksnį cukinijų, pabarstome smulkintu svogūnu, tarkuotu sūriu ir uždedame dar vieną sluoksnį lazanijos makaronų. Viršutinį lazanijos sluoksnį aptepame grietinės padažu, sudedame likusius pomidorus, likusias cukinijas, barstome bazilikais bei svogūnu ir ant viršaus sudedame plonai pjaustytą mocarelos sūrį.
Kišame paruoštą lazaniją į orkaitę ir kepame apie 20 minučių. Po 20 minučių išimame ir užpilame lazaniją paruoštu bešamelio padažu. Dedame atgal į orkaitę ir pabaigiame kepti (10-15 minučių).
Pomidorų bei cukinijų lazaniją patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą