
Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Pievagrybių – 200g
- Porų – 150g
- Vandens – 150ml
- Grietinės (30%) – 3 šaukštai
- Makaronų – 450g
- Kvietinių miltų – 2 šaukštai
- Sviesto – 2 šaukštai
Gaminimas
- Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės ir perpilame šaltu vandeniu, kad nesukibtų.
- Pievagrybius supjaustome smulkiai ir skiriame per pusę.
- Įkaitiname keptuvę ir išlydome sviestą. Į sviestą sudedame vieną dalį smulkintų pievagrybių bei smulkintą porą. Kepame apie 3-4 minutes.
- Apkeptus pievagrybius dedame į dubenį, į kurį taip pat supilame vandenį, dedame grietinę, miltus, beriame druskos ir pipirų ir viską susmulkiname bei sumaišome su elektriniu maišytuvu iki vientisos masės.
- Padažą pilame atgal į keptuvę, sudedame likusią dalį pievagrybių ir ant silpnos ugnies kaitiname padažą iki virimo temperatūros (bet nevirti).
- Patiekdami dedame makaronus į lėkštę bei užpilame paruoštu padažu.
Labai skanu išėjo, tik kita karta kaip kepsiu tai dėsiu daugiau druskos nes nesijaučia visai dėjau daugiau jos neigu normoi bet vistiek nesijaučia ir valgykite mažom porcijom, nes labai sotu.