Kukuliams reikės:
- 700g jautienos arba jautienos/kiaulienos faršo
- 1 valgomojo šaukšto česnakų granulių
- 1 valgomojo šaukšto svogūnų granulių
- 2 arbatinių šaukštelių itališkų/Provanso žolelių mišinio
- 1/2 valgomojo šaukšto druskos
- Pipirų, pagal skonį
- 1 kiaušinio
- Puodelio (~50g) tarkuoto kietojo sūrio
- 70 g džiūvėsėlių
- 1/2 puodelio vandens
Marinaros padažui:
- 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
- 3 skiltelių česnako
- 1/2 svogūno
- 2 skardinių (800g) konservuotų smulkintų pomidorų
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 arbatinio šaukštelio cukraus
- 1 arbatinio šaukštelio italškų/Provanso žolelių mišinio
Gaminimo eiga:
- Dideliame dubenyje mėsą sumaišome su visais prieskoniais.
- Sudedame kiaušinį, sūrį, džiūvėsėlius, supilame vandenį ir viską gerai išmaišome rankomis.
- Rankomis formuojame nedidelius, stalo teniso kamuoliuko dydžio kukulius. Turėtų gautis maždaug 25-30 kukulių.
- Kukulius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių arba kol kukuliai bus iškepę.
- Kol kukuliai kepa, ruošiame marinarą.
- Česnaką ir svogūną smulkiai supjaustome.
- Gilioje keptuvėję įkaitiname aliejų.
- Sudedame svogūną. Kepiname iki kol svogūnas švelniai pagels, tada sudedame česnaką ir pakepiname dar 1 minutę.
- Sudedame pomidorus ir prieskonius, išmaišome ir kaitiname ant mažos ugnies 10-15 minučių.
- Iškepusius kukulius sudedame į padažą ir išmaišome.
- Tiekiame su mėgiamais makaronais.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Emilijai.
Parašykite komentarą