Ingridientai
*700g mėsos faršo
*2 skiltelės česnako
*150g fermentinio sūrio
*1 kiaušinis
*100g džiūvėsių
*250g kiaulienos šoninės
*0,5 a.š. mėgiamų mėsos prieskonių
*druska ir pipirai
*3 v.š. aliejaus
Gaminimas
Faršą sumaišome su džiūvėsiais, kiaušiniu, smulkintu česnaku, žiupsneliu druskos ir pipirų bei mėsos prieskoniais. Paliekame faršą bent 30 minučių šaldytuve.
Faršą padaliname į 10 dalių.
Sūrį supjaustome į 10 lazdelių.
Imame vieną dalį faršo ir rankomis suformuojame blynelį, į kuriuo vidurį dedame vieną lazdelę sūrio ir užspaudžiame kraštus. Šitaip paruošiame visas dalis faršo.
Juostelėmis supjaustome šoninę, kuria apvyniojame kiekvieną faršo suktinuką su sūriu.
Į kepimo indą, išteptą aliejumi, sudedame faršo kepsnelius ir dedame į orkaitę kur kepame apie 4045 minutes, du kartus apversdami suktinukus. (Iš pradžių, 20 minučių galima kepti uždengus kepimo indą folija ar sudėjus suktinukus į kepimo “rankovę”).
Faršo suktinukus su sūriu ir šonine patiekiame šiltus su bulvių koše.
sondra
sveiki vis dazniau pradejau dometis jusu receptais labai jau patiko ir jau ne viena recepta isbandziau visa seimyna labai ptenkinta labai aciu uz nuostabias idejas
Kulinarė
Sveiki,
Ačiū už gerus žodžius ir, tikiuosi, kad rasite dar daugybę patinkančių receptų:)
Linkėjimai!
inga
Siandien gaminau vakarienei.niam niam niam:-)
Lauris
Jau senai pabode visi seni zinomi namu receptukai.Aciu labai uz idejas,labai skaniai gavosi ir zmona labai patenkinta.
Kulinarė
Labai džiugu matyti tokius jūsų žodžius. Šios svetainės tikslas būtent toks ir yra – pateikti įdomių netradicinių patiekalų 🙂
Vaida
Sveiki, norėjau paklausti ar šoninę taip pat paruošiat su druska ir kitais prieskoniais?
Kulinarė
Jei šoninė nesūdyta, galite šiek tiek paprieskoniuoti 🙂
Asta
O kokia temperatura ir kiek laiko kepti?????
Ačiū
Kulinarė
Kepame 40-45 minutes 180-190 laipsnių temperatūroje.