
Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Česnakų – 5g
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Kalendros miltelių – 4 šaukšt.
- Citrinos sulčių – 15ml
- Aitriųjų paprikų (maltų) – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Kiaušinių – 1vnt.
- Džiūvėsėlių – 50g
- Svogūnų laiškų – 5g
- Natūralaus jogurto – 100g
- Mėtų – 2 šaukštai
- Kumino miltelių – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Avienos (maltos) – 500g
- Pitų – 4vnt.
Gaminimas
- Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180laipsnių.
- Į indą sudedame maltą avieną, kiaušinį, džiūvėsius, kalendrą, kuminą, aštraus pipiro miltelius, smulkintus svogūnų laiškus bei druską, gerai išminkome faršą.
- Išminkius mėsą, formuojame kukulius ir dedame į aliejumi išteptą kepimo skardą. Dedame mėsos kukulius į orkaitę ir kepame apie 20-25 minutes.
- Kol kukuliai kepa, paruošiame padažą. Indelyje elektriniu maišytuvu sumaišome jogurtą, smulkintą česnaką, 2 valg. š. mėtų, citrinų sultis ir žiupsnelį druskos. Į paruoštą padažą sudedame likusius smulkintus mėtų lapelius ir dedame padažą į šaldytuvą 20 minučių.
- Iškepus kukuliams, į pitos vidų dedame 1,5 valg. š. jogurtinio mėtų padažo ir ant viršaus po du ar tris kukulius.
- Patiekalą papuošiame mėtų šakelėmis.
Parašykite komentarą