Ingridientai
- Medaus – 0.25 puodelio
- Aitriosios paprikos (miltelių) – 1 arbatinis šaukštelis
- Karamelizuotų svogūnų – 200g
- Duonos Ciabatta – 1vnt
- Svogūnų miltelių – 1 arbatinis šaukštelis
- česnakų miltelių – 1 arbatinis šaukštelis
- Kumino (malto) – 1 arbatinis šaukštelis
- Sezamo sėklų – 1 šaukštas
- Saldžiosios paprikos (miltelių) – 2 šaukštai
- Barbekiu padažo – 1 puodelis
- Cukraus (rudojo) – 2 šaukštai
- Petražolių – 2 šaukštai
- Sviesto – 0.25 puodelio
- Kiaulienos šonkauliukių – 1000g
- Druskos – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Juodųjų pipirų (maltų) – 1 šaukštas
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 150 laipsnių.
- Guldome šonkaulius ant folijos lakšto.
- Atskirame inde sumaišome visus sausus prieskonius išskyrus sezamo sėklas.
- Tolygiai prieskonių mišiniu įtriname šonkaulius iš abiejų pusių ir sandariai įvyniojame į foliją.
- Dedame į orkaitę ir kepame apie 3-3.5val.
- Šonkauliams iškepus, išvyniojame iš folijos ir gražiai ištraukiame iš mėsos kauliukus.
- Dedame mėsą atgal į kepimo skardą. Dabar jau be folijos.
- Atskirame inde sumaišome barbekiu padažą su medumi.
- Padažu aptepame šonkauliukus iš abiejų pusių ir dedame vėl į orkaitę su grilio funkcija. Atsargiai elkitės su mėsa, kadangi ji labai minkšta. Kepame dar apie 5 minutes. Išimame ir atidedame į šoną.
- Perpjauname duoną per pusę. Aptepame iš abiejų pusių tirpintu sviestu, o viršų pabarstome sezamo sėklomis.
- Dedame į orkaitę ir šiek tiek apskrudiname.
- Imame apatinį duonos gabalą. Ant viršaus atsargiai uždedame šonkaulius, apdedame karamelizuotais svogūnais bei pabarstome petražolėmis. Uždengiame kitu duonos gabalu.
- Supjaustome ir patiekiame su konservuotais agurkėliai ir svogūnais.
- Skanaus!
Parašykite komentarą