Ingridientai
- 700g lašišos filė
- 1 česnako skiltelė
- 1/2 jalapeno
- 1 laimo
- 1 mango vaisiaus
- 1 raudonojo svogūno
- 6 maži svogūniukai su laiškais
- 5 puodeliai salotų
- 2 valg. š. Dijon garstyčių
- 2 valg. š. medaus
- 1/4 puodelio rudojo cukraus
- 1 valg. š. aitriųjų paprikų miltelių
- 1 valg. š. druskos
- 1 valg. š. juodųjų pipirų
- 1/3 puod. alyvuogių aliejaus
- 1 arb. š. balto vyno acto
- 1/4 puodelio migdolų
- 1 puodelis bulvių traškučių
Gaminimas
- Į smulkintuvą dedame bulvių traškučius, svogūniukus su laiškais, rudąjį cukrų, aitriąsias paprikas, česnaką bei įtarkuojame laimo žievelę. Viską gerai susmulkiname.
- Lašišą pabarstome druska bei pipirais. Viršų aptepame garstyčiomis.
- Ant viršaus gražiai paskirstome bulvių traškučius.
- Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 230 laipsnių. Kepame apie 12-15 minučių.
- Atskirame dubenyje sumaišome salotas, kubeliai pjaustytą mangą bei smulkintą raudonąjį svogūną ir jalapeną. Įspaudžiame laimo sulčių, pilame balto vyno acto, dedame medų ir dar kartą išmaišome.
- Patiekdami lašišą apdedame paruoštomis salotomis ir šiek tiek pabarstome smulkintais migdolais.
Skanaus!
Parašykite komentarą