Ingridientai
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Citrinos sulčių – 3 arbatiniai šaukšteliai
- Vandens – 45ml
- Cukraus – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Česnakinės druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Česnako skiltelių – 4vnt.
- Sviesto – 3 šaukštai
- Kiaulienos šoninės (rūkytos) – 100g
- Sezamo sėklų – 10g
- Kiaulienos išpjovos kepsnių – 6vnt.
- Šparagų (Smidrų) – 12vnt.
Gaminimas
- Kiaulienos išpjovos kepsnius įtriname smulkintu česnaku (3 skiletlėmis) ir pabarstome pipirais, česnakine druska ir vieną pusę aptepame sviestu.
- Puode užverdame 1l vandens ir pasūdome. Sudedame šparagus, apverdame maždaug 3-5 minutes ir nusausiname.
- Kiaulienos šoninę supjaustome juostelėmis ir ja apvyniojame po du šparagus.
- Šonine apvyniotus šparagus įvyniojame į kiaulienos išpjovos kepsnius (sviestu aptepta pusė turėtų būti viduje), susmaigstome smeigtukais ir sudedame į kepimo indą išteptą trupučiu aliejaus.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir dedame kepti kepsnius. Kad mėsa neišsausėtų, reiktų ją kas 10 minučių palaistyti vandeniu. Kepame kepsnius apie 30 minučių.
- Sezamo sėklas suberiame ant kepimo popieriaus ir kišame į orkaitę 3-4 minutėms (apskrudusios jos įgaus kitą aromatą).
- Dubenėlyje sutriname sėklas ir užpilame 3 valg. š. aliejaus. Kartu sutriname likusią česnako skiltelę, beriame druskos ir pipirų, cukrų, pilame citrinų sultis ir 3 valg. š. vandens. Išmaišome.
- Iškeptus kepsnius pašlakstome padažu ir patiekiame.
- Patiekti taip pat galime su mėgiamu garnyru.
Parašykite komentarą