Ingridientai
*2 kiaulienos išpjovos kepsniai
*1 a.š. česnako drožlių
*0,5 a.š. česnakinės druskos
*0,25 a.š. baziliko
*2 lakštai sluoksniuotos bemielės tešlos
*2 a.š. garstyčių
*6 svogūnų laiškai
*30g parmezano sūrio
*3 v.š. aliejaus
Gaminimas
:
Kiaulienos išpjovą pabarstome česnakų drožlėmis, česnakine druska bei baziliku. Pilame šaukštą aliejaus ir rankomis išminkome mėsą. Paliekame bent 30 minučių marinuotis.
Įkaitiname keptuvę su 2 šaukštais aliejaus ir į ją sudedame kiaulienos kepsnius, kuriuos kepame po 3-4 minutes iš abiejų pusių. Iškeptą mėsą truputį atvėsiname.
Įkaitiname orkaitę iki 170-180 laipsnių.
Imame marinuotos kiaulienos gabaliuką, aptepame šaukšteliu garstyčių ir apvyniojame 3 svogūno laiškais. Kepsnį dedame ant lakšto atšildytos tešlos ir suvyniojame. Kraštus užspaudžiame ir dedame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Kitą kiaulienos išpjovos kepsnį paruošiame lygiai taip pat. Kišame kepsnius į orkaitę ir kepame apie 20 minučių.
Kiaulienos kepsnį sluoksniuotoje tešloje patiekiame šiltą su šviežiomis salotomis.
Parašykite komentarą