
Ingridientai
*700g kiaulienos faršo
*1 kiaušinis
*100g džiūvėsių
*1 svogūnas
*3 skiltelės česnako
*50ml aliejaus
*2 čili pipirai
*1 didelė žalia paprika
*50g fermentinio sūrio
*druska ir pipirai
Gaminimas
Kiaulienos faršą sumaišome su smulkintu česnaku, kiaušiniu, džiūvėsiais, smulkintu svogūnu, druska ir pipirais. Faršą rankomis išminkome ir paliekame šaldytuve bent 30 minučių.
Čili pipirą ir papriką smulkiai supjaustome. Įkaitiname keptuvę su 2 v.š. aliejaus ir sudedame smulkintą papriką bei čili pipirus, kuriuos kepame apie 3-4 minutes ant vidutinės ugnies. Iškepus paprikoms sudedame jas į dubenį ir truputį atvėsiname. Sutarkuojame sūrį ir sumaišome su keptomis paprikomis bei čili pipirais.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Imame po saują faršo, suformuojame delne blynelius ir po šaukštelį dedame paruošto aštraus įdaro. Suformuojame kukulius ir sudedame juos į kepimo skardą, išteptą trupučiu riebalų. Kišame kukulius į orkaitę ir kepame apie 25-35 minutes.
Iškeptus kiaulienos kukulius su aštriu įdaru patiekiame šiltus su garnyru.
Parašykite komentarą