Ingridientai
- 400g virtos kiaulienos šoninės
- 50g laiškinių česnakų
- 200g kalafioro
- šakelė petražolių
- 2 v.š. sviesto
- 4 v.š. krienų
- 0,5 v.š. miltų (nebūtina)
- 3 v.š. grietinės
- 0,5a.š. gelsvės
- druska ir pipirai
Gaminimas
Kalafiorus susmulkiname ir sudedame į verdantį pasūdytą vandenį, kur verdame ne ilgiau kaip 3-4 minutes (kad liktų truputi traškūs). Išvirtus nusausiname.
Kiaulienos šoninę supjaustome nedideliais gabaliukais ir sudedame į keptuvę, kur su 1 šaukštu sviesto apkepame.
Puode, kuriame troškinsime kiaulieną, išlydome sviesto šaukštą ir sudedame gelsvės prieskonius, smulkintus laiškinius česnakus bei petražoles. Po poros minučių sudedame krienus, grietinę, pilame dar 100ml vandens gerai išmaišome. Į padažą sudedame apkeptą kiaulieną, beriame druskos ir pipirų ir ant silpnos ugnies troškiname apie 20-25 minutes. Jei padažas troškinio yra per skystas, tokiu atveju beriame miltus ir išmaišę dar troškiname apie 2-3 minutes. Iki troškinio gaminimo pabaigos likus kelioms minutės sudedame apvirtus kalafiorus ir išmašę pabaigiame gaminti.
Kiaulienos troškinį patiekiame šiltą su virtomis bulvėmis ar kruopų garnyru.
Parašykite komentarą