Ingridientai
- 400g kiaulienos šoninės
- 3 v.š. acto
- 1 lauro lapas
- 1 v.š. aliejaus
- 1 a.š. cukraus
- 1 morka
- 1 svogūnas
- 2 v.š. grietinės
- 100g pomidorų padažo
- druska ir pipirai
Gaminimas
Šoninę supjaustome nedideliais gabaliukais/ šiaudeliais ir dubenyje gerai išminkome su actu, cukrumi, aliejumi, lauro lapu, žiupsneliu druskos ir pipirų. Mėsą paliekame bent 10 valandų.
Ant kepimo skardos išdėliojame šoninės gabaliukus ir dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180-190 laipsnių, kur kepame apie 20 minučių vis pamaišydami. Jei susikaupia skystus nuo marinato, jį tiesiog nupilame. Kai mėsa apskrunda, išjungiame orkaitę.
Nuo keptos šoninės susikaupusius riebalus pilame į keptuvę ir juose kepame smulkintą svogūną bei diskeliais supjaustytą morką. Po kelių minučių pilame 100-150mlvandens, sudedame pomidorų padažą, grietinę, beriame truputį druskos, pipirų ir gerai išmaišome. Sudedame keptą marinuotą šoninę ir ant silpnos ugnies troškiname apie 10 minučių.
Marinuotos šoninės guliašą patiekaime su virtais ryžiais ar bulvėmis.
Parašykite komentarą