Ingridientai
*500g kiaulienos faršo
*1 svogūnas
*1 kiaušinis
*3 v.š. džiūvėsių
*2 skiltelės česnako
*250g grietinėlės
*1,5 v.š. miltų
*2 v.š. sviesto
*150g pievagrybių
*druska ir pipirai
Gaminimas
Faršą sumaišome su smulkintu česnaku, kiaušiniu, džiūvėsiais, druska ir pipirais. Rankomis suformuojame nedidelius kukulius ir sudedame juos į verdantį vandenį, kur verdame 15 minučių (jei kukuliai didesni, tai ir virimo laikas ilgesnis).
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame smulkintą svogūną, kurį kepame 3 minutes. Po trijų minučių sudedame smulkintus pievagrybius, kepame juos kartu su svogūnu apie 3-4 minutes, tada suberiame miltus ir užpilame grietinėle. Po minutės padažą supilame į dubenį, kur elektriniu smulkintuvu padažą padarome vientisos masės. Supilame atgal į keptuvę, beriame druskos ir pipirų ir po 2 minučių virimo nuimame nuo ugnies. (Jei padažas gavosi labai tirštas, tai pilame 50-70ml vandens ir dar kartą užverdame).
Patiekdami dedame kukulius į lėkštę ir užpilame tirštu pievagrybių padažu.
Prie šio patiekalo ypač tinka ryžių garnyras.
reda
Labai labai skanu, katik isbandeme 🙂
Gaja
Labai skaniai gavosi! Nors as i smulkintuva pievagrybiu ir svogunu nedejau.
Dekui uz recepta
Vytautas
Super! Tik ką paragavau su šeima, pasaka, taip skaniai kukulių dar niekad nebuvau paruošęs 🙂 ačiū
Vanda
Kazkodel pamirsot kur dziuveselius dedat …
Kulinarė
Ačiū už pastebėjimą – džiūvėsiai keliauja į faršą kartu su kiaušiniu bei česnakais:)