Ingridientai
*100-130g raudonų čili pipirų
*4 skiltelės česnako
*2-3 raudonos paprikos
*700g cukraus
*3 svogūnai
*900ml balto vyno acto
*3 citrinos
Gaminimas
:
Svogūnus nulupame ir supjaustome smulkiai. Sudedame į gilią keptuvę, užpilame stikline vandens ir troškiname ant vidutinės ugnies, kol visai suminkštėja. Suminkštėjus svogūnams nusausiname kiek tik įmanoma.
Čili pipirus ir paprikas susmulkiname (išimame sėklas) ir kartu su actu sudedame į puodą. Ant vidutinės ugnies verdame apie 30 minučių dažnai maišydami.
Po pusvalandžio sudedame į puodą cukrų, išmaišome.
Supilame trijų citrinų sultis, išmaišome ir ant silpnos ugnies verdame apie 20 minučių kol pradeda virti. Sudedame svogūnus, išmaišome ir dar keletą minučių pakaitiname. Pradėjus džemui tirštėti nuimame nuo ugnies ir leidžiame bent pusei valandos.
Atvėsusį čili pipirų džemą supilame į sterilizuotus stiklinius indelius ir užsandariname.
(Džemą laikome šaldytuve).
Šis aštrus čili džemas puikiai tiks kaip padažas ar paskaninti padažams.
Parašykite komentarą