Ingridientai
*1,5 skardinės konservuotų pomidorų
*2 svogūnai
*1 a.š. čili prieskonių
*1 paprika
*1 morka
*2 česnako skiltelės
*2 v.š. aliejaus
*1 a.š. druskos
*1 a.š. cukraus
*0,5 a.š. pipirų
*1 v.š. acto
Gaminimas
Gilesnę keptuvę įkaitiname su aliejumi ir sudedame smulkintus svogūnus ir česnaką. Maišydami kepame apie 7 minutes. Po 7 minučių sudedame visus prieskonius ir po minutės sukrečiame rankomis susmulkintus pomidorus su visomis sultimis. Sudedame smulkiai pjaustytas paprikas, tarkuotą morką ir ant silpnos ugnies troškiname viską apie 30 minučių. Suminkštėjus paprikoms ir morkoms supilame actą, išmaišome ir po 2 minučių nuimame nuo ugnies.
Aštrų pomidorų pagardą patiekiame šiltą prie įvairiausių mėsos ar makaronų valgių. Ypač tinka su įvairiais apkepais, užkepėlėmis ar mėsos pyragais.
Parašykite komentarą