Ingridientai
- 3 v.š. balto vyno acto
- 3 kiaušinių tryniai
- 3 v.š. balto vyno
- 2 v.š. svogūno laiškų
- 1 v.š. vandens
- 200g sviesto
- 1 v.š. peletrūno
- 1,5 v.š. petražolių (nebūtina)
- druska ir pipirai
Gaminimas
Į keptuvę supilame actą, vyną ir sudedame svogūnų laiškus, peletrūną, žiupsnelį pipirų. Užverdame ir kelias minutes verdame (maždaug kol nugaruoja 1 šaukštas skysčio). Į keptuvę supilame šaukštą vandens, išmaišome ir nuimame nuo ugnies. Padažą truputį atvėsiname.
Į puodą pilame 1l vandens, užverdame ir į jį įstatome kitą indą, į kurį supilame padažą. Sudedame kiaušinio trynius, ir labai lėtai maišome kol pradedame tirštėti (apie 3-4 minutes). Po 3-4 minučių sudedame sviestą, kurį taip pat maišome kol visai išsilydo. Baigiant gaminti padažą beriame petražoles, druskos ir pipirų.
Šis bernaise padažas ypač tinka su keptos mėsos patiekalais.
[…] į orkaitę ir kepame apie 15-20 minučių. Vištienos kepsnelius tešloje patiekiame šiltus su bernaise- padažu ar šviežiomis […]