
Ingridientai
*1 kg pomidorų
*1 svogūnas
*6 skiltelės česnako
*1 v.š. balto vyno acto
*50ml aliejaus
*30g petražolių
*1 a.š. cukraus
*druska ir pipirai
Gaminimas
Pomidorus supjaustome kubeliais (galima išimti sėklas).
Į keptuvę pilame 1-2 šaukštus aliejaus ir sudedame pomidorus kartu su smulkintu svogūnu ir viską kepame apie 40 minučių ant silpnos ugnies.
Po 40 minučių supilame actą, beriame apie 1 a.š. druskos, 1 a.š. cukraus, pipirų, išmaišome ir po 5 minučių nuimame nuo ugnies. Jei pomidorai išskyrė labai daug sulčių, tada keptus pomidorus, tiesiai iš keptuvės supilame į merlių ir nusausiname iki norimo tirštumo.
Į tą pačią keptuvę supilame likusį aliejų ir sudedame 5 smulkintas česnako skilteles, kurias kepame ne ilgiau kaip 1,5 minutės. Keptą česnaką sudedame į dubenį su pomidorais, likusią skiltelę susmulkiname ir taip pat sudedame į pomidorus. Su elektriniu smulkintuvu sumalame viską iki vientisos masės.
Susmulkiname petražoles ir suberiame į pomidorų tyrę.
Česnakinę pomidorų tyrę patiekiame su makaronų, mėsos, daržovių patiekalais.
Parašykite komentarą