Ingridientai
- 100g špinatų
- 70g tarkuoto kietojo parmezano sūrio
- 2 v.š. sviesto
- 1 nedidelis svogūnas
- 1 skiltelė česnako
- 1 v.š. miltų (be kaupo)
- 200ml pieno
- druska ir pipirai
Gaminimas
Svogūną bei česnaką smulkiai sukapojame ir sudedame į keptuvę su sviestu. Kepame apie 3 minutes.
Beriame miltus ir minutę kepame maišydami.
Pilame pieną ir ant silpnos ugnies visą laiką maišydami kaitiname 2 minutes.
Į sutirštėjusį padažą sudedame smulkintus špinatus, beriame druskos ir pipirų bei suberiame tarkuotą sūrį. Viską išmaišome ir kaitiname 1-1,1,5 minutės.
Sūrio padažas su špinatais patiekiamas šiltas, puikiai tinka kaip pagardas keptai duonai, su vištienos patiekalais ar makaronais.
Puikus receptas, gavosi labai skanus.4
Ačiū