Ingridientai
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 1 šaukštas
- Imbierų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Vištienos sultinio – 70ml
- Svogūnų laiškų – 2g
- Čili pipirų – 1vnt.
- Sojos padažo – 4 šaukštai
- Cinamono lazdelių – 1vnt.
- Baltųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Kukurūzų miltų – 10g
- Rudojo cukraus – 20g
- Vištienos sparnelių – 1000g
Gaminimas
- Inde padarome marinatą iš 3 valg. š. sultinio, 2 valg. š. sojų padažo bei baltųjų pipirų sudedame nuvalytus vištienos sparnelius. Marinuojame apie 20-30 minučių.
- Indelyje sumaišome padažą iš cukraus, sojų padažo ir likusio vištienos sultinio.
- Į keptuvę įpilame aliejaus ir sudedame smulkintus čili pipirus, kepame 1 minutę, kad aliejus įsigertų pipiro aštrumo. Į aštrų aliejų dedame sparnelius ir kepame apie 5-8 minutes, kol apskrus iš abiejų pusių. Baigiant kepti sudedame smulkintus svogūnų laiškus, cinamoną, imbierą ir pipirus, dar minutę kepame ir tada ant viršaus pabarstome miltų ir supilame pagamintą padažą. Uždengiame keptuvę ir ant silpnos ugnies troškiname apie 10 minučių.
Parašykite komentarą