Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Svogūnų – 60g
- Česnakų – 10g
- Sviesto – 20g
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Vištienos krūtinėlės – 300g
- Vištienos sultinio – 100ml
- Sauso balto vyno – 30ml
- Grybų – 400g
- Kvietinių miltų – 6 arb. šaukšt.
- Cukraus – 1 arbatinis šauktštelis
- Šalavijų – 0.5 arbatinio šauktštelio
Gaminimas
- Pirmiausia į lėkštėje supiltus 4 valg. š. miltų įberiame druskos ir smulkintų prieskoninių žolelių truputį.
- Miltuose apvoliojame vištieną pjaustytą juostelėmis. Į gilesnę keptuvę įpilame aliejaus ir sudedame sviestą. Įkaitus riebalams dedame kepti vištieną. Kepame apie 5 minutes iš visų pusių.
- Iškeptą vištieną dedame į orkaitę, įkaitintą tik tiek, kad palaikytų šilumą.
- Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė vištiena, kol riebalai dar karšti sudedame smulkintą svogūną ir cukrų. Keptuvę uždengiame ir kepame ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Sudedame į svogūnus česnako skilteles ir supjaustytus grybus ir kepame dar 5 minutes.
- Suminkštėjus grybams pilame vyną, išmaišome ir pakaitiname ant stiprios ugnies apie minutę. Dedame 2 valg. š. miltų ir prieskonines žoleles, supilame sultinį ir išmaišome. Paliekame padažą ant silpnos ugnies dar 10 minučių.
- Padažą pilame ant vištienos. Patiekiame su mėgstamu garnyru.
Parašykite komentarą