• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Vištiena su grybų padažu

2010-05-19 by Kulinarė Palikti komentarą

Vištiena su grybų padažu

Ingridientai

  • Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Svogūnų – 60g
  • Česnakų – 10g
  • Sviesto – 20g
  • Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
  • Vištienos krūtinėlės – 300g
  • Vištienos sultinio – 100ml
  • Sauso balto vyno – 30ml
  • Grybų – 400g
  • Kvietinių miltų – 6 arb. šaukšt.
  • Cukraus – 1 arbatinis šauktštelis
  • Šalavijų – 0.5 arbatinio šauktštelio

Gaminimas

  1. Pirmiausia į lėkštėje supiltus 4 valg. š. miltų įberiame druskos ir smulkintų prieskoninių žolelių truputį.
  2. Miltuose apvoliojame vištieną pjaustytą juostelėmis. Į gilesnę keptuvę įpilame aliejaus ir sudedame sviestą. Įkaitus riebalams dedame kepti vištieną. Kepame apie 5 minutes iš visų pusių.
  3. Iškeptą vištieną dedame į orkaitę, įkaitintą tik tiek, kad palaikytų šilumą.
  4. Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė vištiena, kol riebalai dar karšti sudedame smulkintą svogūną ir cukrų. Keptuvę uždengiame ir kepame ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Sudedame į svogūnus česnako skilteles ir supjaustytus grybus ir kepame dar 5 minutes.
  5. Suminkštėjus grybams pilame vyną, išmaišome ir pakaitiname ant stiprios ugnies apie minutę. Dedame 2 valg. š. miltų ir prieskonines žoleles, supilame sultinį ir išmaišome. Paliekame padažą ant silpnos ugnies dar 10 minučių.
  6. Padažą pilame ant vištienos. Patiekiame su mėgstamu garnyru.

Kategorijos:Patiekalai ir jų receptai, Paukštienos patiekalai Tagged With: grybai, padažas, pievagrybiai, vištiena, vištienos krūtinėlė

 

Panašūs receptai

Sultinga anties krūtinėlė
Sultinga anties krūtinėlė
Vištienos krūtinėlė, troškinta grietinėlės ir grūdėtų garstyčių padaže
Vištienos krūtinėlė, troškinta grietinėlės ir grūdėtų garstyčių padaže
Vištienos iešmeliai
Vištienos iešmeliai

Previous Post: « Česnakinė sriuba su kiaušiniu
Sekantis įrašas: Cukinijų ir česnakų sriuba »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2022 · Kulinare.lt