Ingridientai
- 600g vištienos (be odos ir kaulo)
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 100g sviesto
- 150ml balto sauso vyno
- 0,5 a.š. cukraus
- 1 a.š. balto vyno acto
- 1 a.š. miltų
- druska ir pipirai
Gaminimas
Vištieną supjaustome nedideliais kubeliais ar juostelėmis ir pabarstome druska bei pipirais.
Įkaitiname keptuvę su 2 v.š. sviesto ir sudedame vištieną, kurią maišydami kepame apie 6-10 minučių ant vidutinės ugnies. Iškeptą vištieną išimame ir į tą pačią keptuvę sudedame likusį sviestą. Sudedame į sviestą labai smulkiai supjaustytą svogūną bei česnaką. Kepame minutę ir tada suberiame miltus. Dar po minutės supilame vyną, actą, suberiame cukrų ir ant silpnos ugnies kaitiname padažą apie 5-8 minutes.
Sutirštėjus padažui, į keptuvę sudedame vištienos gabaliukus, dar porą minučių troškiname padaže ir nuimame nuo ugnies.
Vištienos gabaliukus balto vyno padaže patiekiame šiltus su virtais ryžiais.
Parašykite komentarą