Ingridientai
- Grietinėlės (35%) – 250ml
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 3 šaukštai
- Vištienos krūtinėlės – 700g
- Kvietinių miltų – 2 šaukštai
- Fermentinis sūrio – 150g
- Česnako skiltelių – 4vnt.
- Porų – 3vnt.
- Gelsvių – 0.5 arbatinio šauktštelio
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
- Įkaitiname keptuvę su 1 šaukštu aliejaus, sudedame kubeliais pjaustytą vištieną bei smulkintus česnakus, ir kepame vos 3 minutes pamaišydami. Apkeptą vištieną dedame į kepimo indą.
- Toje pačioje keptuvėje su 2 valg. š. aliejaus pakepame pjaustytus porus. Kepame ne ilgiau nei 2 minutes.
- Porus sudedame ant vištienos kepimo inde ir dedame į orkaitę, kur kepame apie 15 minučių.
- Dubenėlyje sumaišome grietinėlę su miltais, gelsvės prieskoniais bei tarkuotu fermentiniu sūriu, beriame druskos ir pipirų. Padažą supilame ant vištienos su porais ir dedame dar 15 minučių į orkaitę kepti.
- Vištienos užkepėlę su porais patiekiame su ryžių garnyru.
Parašykite komentarą