Ingridientai
- Aitriosios paprikos (miltelių) – 0.5 arbatinio šaukštelio
- Cukraus – 1 šaukštas
- Raudonėlio (džiovinto) – 1 arbatinis šaukštelis
- Sūrio (parmezano) – 0.5 puodelio
- Kiaulienos šoninės (šalto rūkymo) – 20g
- česnakų – 2vnt
- Svogūnų – 0.5vnt
- Kvietinių miltų – 200g
- Sviesto – 60g
- Sviesto – 2 šaukštai
- Mielių (sausų) – 1.25 arbatiniai šaukšteliai
- Sūrio (Mozzarella) – 250g
- Dešros (Chorizo) – 75g
- Druskos – 1.5 arbatinio šaukštelio
- Konservuotų pomidorų (smulkintų) – 400g
- Kukurūzų miltų – 30g
Gaminimas
- 30g sviesto ištirpiname, o 30g paliekame kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
- Dubenyje sumaišome miltus, 0.75 arb. š. druskos, 0.5 valg. š. cukraus ir mieles.
- Pilame 0.5 puodelio šilto vandens ir 30g ištirpinto sviesto. Gerai išminkome tešlą.
- Suformuojame iš tešlos didelį kamuolį ir dedame į indą išteptą alyvuogių aliejumi. Uždengiame ir paliekame šiltai 1-2 valandoms.
- Tešlai iškilus, dedame ją ant lygaus miltuoto paviršiaus ir iškočiojame į didelį 20x15cm stačiakampį.
- Ištepame tešlą sviestu ir ją susukame į vyniotinį.
- Apvyniojame folija ir dedame valandai į šaldytuvą.
- Keptuvėje ištirpiname 2 valg. š. sviesto. Dedame smulkintą svogūną, 0.75 arb. š. druskos, raudonėlį. čili pipirus. Kepiname apie 5 minutes, kol svogūnas gražiai paruduos.
- Dedame smulkintą česnaką, konservuotus pomidorus bei 0.5 valg. š. cukraus. Sumažiname ugnį ir paliekame troškintis apie 30 minučių, kol padažas sutirštės. Atidedame į šoną.
- Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių.
- Išimame tešlą iš šaldytuvo ir iškočiojame pakankamo dydžio, kad tilptų į maždaug 22cm pyrago kepimo formą.
- Dedame tešlą gražiai į formą, kad visi kraštai prisiglaustų prie sienelių ir dugno.
- Dedame Mozzarella sūrį, tada dešrą bei šoninę
- Užpilame viską pomidorų padažu ir apibarstome parmezanu.
- Dedame picą į orkaitę ir kepame apie 25-30 minučių, kol kraštai gražiai apskrunda.
- Išėmę iš orkaitės paliekame picą 10 minučių atvėsti ir tada pjaustome.
- Skanaus!
Parašykite komentarą