Ingridientai
- Druskos – 0.75 šaukšto
- Mozarella sūrio – 200g
- Alyvuogių aliejaus – 5 arb. šaukšt.
- Parmezano sūrio – 50g
- Kvietinių miltų – 200g
- Svogūnų laiškų – 20g
- Vandens – 120ml
- Sausų mielių – 7g
- Cukraus – 0.5 arbatinio šauktštelio
Gaminimas
- Į indą supilame miltus. Miltų viduryje padarome duobutę ir į ja pilame šiltą vandenį. Įberiame 0.5 arb. š. druskos ir cukraus į duobutėje esantį vandenį ir pradedame maišyti sukdami ratu vandenį.
- Ištirpus cukrui ir druskai, supilame mieles ir 3 valg. š. aliejaus, dar kartą išmaišome. Maišydami, imame nuo kraštų miltus ir gaminame tešlą. Tešlą gerai išminkome, uždengiame maistine plėvele ir 10-15 min pastatome tamsioje sausoje vietoje, kad truputį pakiltų.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Į keptuvę pilame stiklinę vandens ir užverdame. Į verdantį vandenį sudedame šviežius nepjaustytus svogūnus su visomis galvutėmis. Po 1-2 minučių išimame ir nusausiname.
- Imame iškilusią tešlą ir dar kartą ją išminkome, kad išeitų tešloje susidaręs oras. Imame tešlos gabaliuką ir darome tešlos padą (patinkančio dydžio). Tešlos blyną aptepame aliejumi.
- Dedame mozzarella sūrio, pabarstome išilgai (per visą ilgį) pjaustytais svogūnais, druska ir pipirais, ir galiausiai užbarstome parmezano sūrį.
- Dedame į orkaitę ir kepame apie 10 minučių, kol kraštai paruduos ir sūris išsilydys.
Parašykite komentarą