Ingridientai
- Kalendros sėklų – 4 šaukšt.
- Kumino – 1 arbatinis šauktštelis
- Cinamono lazdelių – 1vnt.
- Lauro lapų – 2vnt.
- Gvazdikėlių – 3vnt.
- Juodųjų pipirų (žirnelio) – 5vnt.
- Juodojo kumino – 1 arbatinis šauktštelis
- Imbiero (džiovinto) – 5g
- Juodųjų kardamonų – 4vnt.
Garam masala – tai Indų virtuvės daugelio patiekalų širdis. Tai labai skirtingų skonių kombinacija, kuriuos kiekvienas tikras indas gamina pagal savo skonį.
Gaminimas
- Į įkaitusia keptuvę sudedame visus prieskonius, išskyrus kardamonus bei džiovintą imbierą. Prieskonius skrudiname kol jie patamsės, tada sudedame imbierą ir dar 1-2 minutes paskrudiname.
- Nuimame keptuvę nuo ugnies sudedame ir atvėsiname prieskonius. Išimame kardamonų sėklas ir sudedame jas į prieskonių mišinį.
- Visus prieskonius sumalame kavamale.
[…] 1 a.š. garam masala […]