Ingridientai
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Kvietinių miltų – 250g
- Margarino – 60g
- Kiaušinių – 6vnt.
- Vandens – 250ml
Gaminimas
- Puode užverdame vandenį ir sudedame margariną.
- Ištirpus margarinui puodą nuimame nuo ugnies ir supilame miltus (visą laiką maišome, kad iš miltų nesusidarytų gumuliukai). Išmaišius visus miltus vėl dedame puodą ant ugnies ir maišydami kaitiname tol kol tešla nebekimba prie puodo.
- Nuimame puodą nuo ugnies ir leidžiame tešlai atvėsti (apie 60-65 laipsnius).
- Į atskirą dubenėlį įmušame kiaušinį, kurį lėtai supilame į tešlą ir labai gerai išmaišome. Taip įpilame visus kiaušinius (tešla turi būt tokio kietumo, kad paruošti pyragėliai išlaikytų formą).
- Kepimo popierių aptepame kepimo margarinu ir ant jo “spaudžiame” (tešlą geriausia supilti į plastikinio maišelio kampą, kurį nukerpame ir pro jį spaudžiame tešlą) norimo dydžio pyragėlius.
- Pyragėlius kepame 200-220 laipsnių temperatūroje apie 30-40 minučių.
- Nereiktų orkaitės atidaryti bent 10-15 minučių, kad pyragėliai nesukristų.
Parašykite komentarą