• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

KULINARE.LT

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Plikyta tešla

2010-09-13 by Kulinarė Palikti komentarą

Plikyta tešla

Ingridientai

  • Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
  • Kvietinių miltų – 250g
  • Margarino – 60g
  • Kiaušinių – 6vnt.
  • Vandens – 250ml

Gaminimas

  1. Puode užverdame vandenį ir sudedame margariną.
  2. Ištirpus margarinui puodą nuimame nuo ugnies ir supilame miltus (visą laiką maišome, kad iš miltų nesusidarytų gumuliukai). Išmaišius visus miltus vėl dedame puodą ant ugnies ir maišydami kaitiname tol kol tešla nebekimba prie puodo.
  3. Nuimame puodą nuo ugnies ir leidžiame tešlai atvėsti (apie 60-65 laipsnius).
  4. Į atskirą dubenėlį įmušame kiaušinį, kurį lėtai supilame į tešlą ir labai gerai išmaišome. Taip įpilame visus kiaušinius (tešla turi būt tokio kietumo, kad paruošti pyragėliai išlaikytų formą).
  5. Kepimo popierių aptepame kepimo margarinu ir ant jo „spaudžiame“ (tešlą geriausia supilti į plastikinio maišelio kampą, kurį nukerpame ir pro jį spaudžiame tešlą) norimo dydžio pyragėlius.
  6. Pyragėlius kepame 200-220 laipsnių temperatūroje apie 30-40 minučių.
  7. Nereiktų orkaitės atidaryti bent 10-15 minučių, kad pyragėliai nesukristų.

Kategorijos:Miltiniai patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: kiaušiniai, margarinas, miltai, plikyta tešla

 

Panašūs receptai

Baltyminė duona be gliuteno
Baltyminė duona be gliuteno
Virtinukai su grybais
Virtinukai su grybais
Lietiniai su grybų ir kiaušinių įdaru

Previous Post: « Greitos vištienos salotos
Sekantis įrašas: Makaronais su krevetėmis bei česnaku »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Sviesto ir grietinės padažas Sviesto ir grietinės padažas

Naujausi blogo įrašai

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Agurkai

Ananasai

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2021 · Kulinare.lt